Alt om

stort_logo.jpg
 

Hvad vil vi?

GirlTalk.dk er en non-profit organisation, der arbejder for at hjælpe piger og unge kvinder mellem 12 og 24 år.

Statistikkerne fortæller at: 

  • 19,5% af pigerne i alderen 15-24 år har overvejet at tage deres eget liv.

  • hver 8. pige bliver udsat for kærestevold.

  • over 50% af alle piger har lavt selvværd.

  • 12% af de 15 årige piger føler sig ofte eller meget ofte ensomme.

(Kilder: "Skolebørnsundersøgelsen 2014", Statens Institut for Folkesundhed; "Unge og kærestevold i Danmark”, 2009; "Når det er svært at være ung i Danmark", CEFU 2011) 

På GirlTalk.dk giver vi mulighed for at få luftet både de svære tanker og følelser, men også glæderne og succeserne.

hjertet.jpg

Hvordan gør vi?

Gennem gratis chatrådgivning, samtalegrupper samt psykologsamtaler og foredrag hjælper vi unge piger igennem livet med alle de udfordringer og valg, der følger med. På GirlTalk.dk kan man tale om det hele – alt fra kropslige forandringer, problemer med forældre, lavt selvværd og ensomhed til selvmordstanker, selvskade og spiseforstyrrelser. 

GirlTalk.dk har ca. 160 frivillige, hvoraf 125 er rådgivere samt 8 ansatte og en frivillig bestyrelse.

RD_Akkreditering_CMYK.png

GirlTalk.dk er i 2017 blevet akkrediteret af Rådgivnings Danmark, som er brancheforening for sociale rådgivningstilbud i Danmark. Akkrediteringen er et særligt kvalitetsstempel på arbejdet i rådgivningen. 

chatten.jpg

 

 

FAQ

Hvordan finansieres GirlTalk.dk?

GirlTalk.dk er overvejende finansieret gennem indsamlinger og sponsorater fra private virksomheder og fra private og offentlige fonde. Indsamlingsnævnet har offentliggjort nedenstående om GirlTalk.dks indsamlinger:

 

Hvordan sikrer vi, at GirlTalk.dks frivillige er kvalificerede til opgaverne på chatten?

GirlTalk.dks frivillige er nøje udvalgt. Mange af dem er psykologistuderende eller i gang med lignende uddannelser. Når de frivillige starter på GirlTalk.dk får de et introduktionsforløb, inden de får lov til at rådgive på chatten, og de modtager hver måned undervisning og supervision i de problemstillinger, som optræder på i rådgivningsarbejdet.

 

Hvad gør GirlTalk.dk ved brugere, som har brug for anden hjælp?

GirlTalk.dk fortæller om de muligheder, der ligger udenfor GirlTalk.dks regi - fx ved at henvise til læger, socialforvaltning, lærere og andre fagfolk samt relevante organisationer.

 

Er GirlTalk.dk en anonym rådgivningsside?

Brugerne på hjemmesiden er anonyme. Det vil sige, at GirlTalk.dk ikke er bekendt med personoplysninger, der giver adgang til at spore pigens identitet.

 

Hvad er rådgivernes rolle på GirlTalk.dk?

De frivillige rådgiveres opgave er at tage udgangspunkt i det, som den enkelte pige præsenterer og lytte til det, som den unge pige gerne vil tale om. Ud fra dette kan den frivillige motivere den unge pige til forandring, den frivillige kan motivere hende til at tage kontakt med sit netværk, støtte hende i at tage gode valg for sig selv, eller blot give den unge pige plads til at fortælle om det, hun synes er svært. Rådgivernes opgave på chatten er ikke at være psykologer, socialrådgivere eller lignende, selvom rådgiverne godt kan være psykologer eller socialrådgivere i deres professionelle liv.  

 

chat2.jpg